La gent del divendres

EL VOSTRE PROFESSOR

Em toca a mi obrir una mica el foc en aquest espai de presentacions.

Em dic Jaume Marfany, si bé prefereixo que tothom em digui pel nom, Jaume. Molt important també… per poc que pugueu parleu-me de tu… el vostè em fa sentir ja massa gran…:-))

Visc  a Esplugues de Llobregat. Sóc llicenciat en Filologia catalana per la UOC amb un treball sobre la Literatura digital. 

Fa més de 25 anys que faig classes de català, si bé, fins fa només vuit anys ho compaginava amb una feina ben diferent: Delineant projectista industrial. El fet de quedar-me sense feina va ser decisiu perquè orientés les meves darreres passes professionals vers el que sempre m’ha agradat més: ensenyar català.

Crec que sóc pacient i que disposo d’una bon dosi d’empatia. Dins de la classe, m’agrada que hi hagi “moviment”. Això vol dir que m’agrada que pregunteu sobre tot allò que no tingueu clar. Prefereixo que s’excediu per preguntar que no pas que arribeu al final de curs amb massa dubtes.  

Tinc uns quants defectes… però no us els diré… Segur que ja els anireu descobrint….:-))

Sobre el nou curs que iniciem ara, el primer que n’espero és que vosaltres s’hi trobeu a gust i que aprengueu més sobre la llengua catalana. Amb aquestes dues premises, segur que el camí cap a l’aprovat final serà molt més fàcil.

Endavant, doncs, i molt bona feina!

Anuncis

41 Respostes

 1. Hola tothom,

  Jaume, espero que funcioni això del bloc, m’ha semblat una idea molt pràctica i es veu d’una hora lluny que hi has posat ganes!
  Disculpa però que no hi tingui pràctica, de fet no en tinc ni idea d’on, ni com, puc fer la presentació.
  Espero doncs la teva indicació o la de algun/a company/a i anar omplint plegats aquest “divendres al vespre”.

  • Àngels,

   Jo també espero que funcioni…

   La presentació la pots deixar aquí mateix. Tal com veuràs que ja han fet el Rubén o la Cristina…

   A reveure,

   Jaume

 2. Molt bon dia a tots i a totes.

  Jo sóc el Rubén Vicente i, com el Jaume, també em podeu dir només pel nom. Alguns ja em coneixereu, d’altres encara no. Per tant, aprofitaré aquestes línies per presentar-me breument.

  El motiu pel qual estic aquí i que m’ha dut a fer aquest curs de Nivell D de català conté unes dosis d’interès personal i unes altres de necessitat per a la meva feina. De moment ningú no m’ha demanat el nivell superior de català en la meva vida professional però crec que ja és el moment d’acabar d’una vegada per totes amb el munt de dubtes a l’hora d’escriure un català plenament correcte. Per això, quan me’n vaig assabentar de l’existència d’aquesta possibilitat no m’ho vaig pensar gens ni mica.

  I és que sóc traductor professional al castellà i/o català des de fa 4 anys i en les meves traduccions a la llengua catalana haig d’emprar massa temps en resoldre dubtes i cercar normatives, principalment sobre gramàtica, per tal d’obtenir-ne un resultat final òptim. Bé doncs, és moment de solucionar això.

  A banda d’això, vull comentar també que compto amb el certificat del Nivell C de català per la via del batxillerat. Sóc llicenciat en Traducció i Interpretació, com deia abans, però donat que vaig escollir la branca del castellà encara no tinc els coneixements del Nivell D. De segur que aquest curs serà una bona oportunitat per intentar pal·liar aquesta carència.

  Finalitzo la meva presentació desitjant-vos el màxim d’èxit a tots els/les participants que compartireu amb mi aquesta exigent empresa.

  Ben cordialment,

  Rubén

  • Rubén,

   Estic segur que, per la teva professió, el domini de la lllengua ja deu ser més que bo.

   Jaume

   • Domini? Mmmm… En català? Mmmm… Ni de bon tros. Tant de bo fos així! Em falta, em falta, principalment en alguns punts concrets, però espero millorar-ne bastant durant aquest curs.

    Rubén

   • Ostres, jo opino el mateix, crec que encara que no te
    n´adonis has de tenir una bona base.

    Sort també.

    Mònica.

 3. Hola!
  Em dic Cristina i potser us en recordeu de mi perquè sóc qui més preguntes va fer divendres! Llegir, però, a la presentació del Jaume que li agrada el “moviment” dins la classe ha estat tranquil•litzador.
  Visc a L’Hospitalet de Llobregat i sóc diplomada en Magisteri d’educació infantil per la universitat Ramon Llull, per tant, conèixer una mica d’història d’aquest bon home durant el curs tindrà encara més sentit per a mi.
  Com a tota bona mestra, entre d’altres coses sóc ordenada, m’agrada no quedar-me amb dubtes i gaudeixo del treball en equip i dels grups dinàmics i, per l’experiència de divendres, quelcom em diu que m’ho passaré d’allò més bé en aquestes classes de català.
  M’hi he inscrit al curset per dues raons: la primera és que necessito mèrits per a les properes oposicions al cos de mestres i la segona és que gaudeixo força aprenent el català –podria haver-me inscrit a classes d’anglès però m’avorreix-; més avançat el curs us explicaré una anècdota personal relacionada amb el meu gust per la llengua catalana!
  Encantada de fer el curset amb tots vosaltres!

 4. Em dic Sílvia Mejías i encara que no suposa una tasca fàcil parlar de mi, crec que potser enriquidor i interessant perquè facilitarà la creació d’un clima favorable de treball al present curs. De fet considero que és important l’establiment de relacions entre el professorat i l’alumnat, i parlar-ne de nosaltres millorarà la comunicació, sobre tot, els primers dies del contacte que per mi tenen una importància rellevant, atenent que partim d’una situació de desconeixement mutu inevitable.

  Dir-ne que sóc una persona molt expressiva: m’agrada gesticular i moure’m, fet que d’alguna manera facilita la comunicació indirecta. També sóc un xic impacient i presento un ritme que de vegades no coincideix amb la resta, encara que, ben gestionat, pot suposar un incentiu. Afegiria un aspecte del meu caràcter que el defineix; un temperament fort, el que fa que quan exposo les meves idees o continguts derivats d’una matèria, de vegades el meu interlocutor pot tenir la sensació de que són un pel contundents les meves paraules, o bé, produir més atenció a fi d’esbrinar quins són els meu motius que provoquen tanta intensitat.

  Respecte a la part més formal, dir-ne que un cop acabada la meva formació acadèmica, sóc Enginyera Tècnica Industrial, vaig accedir al sector laboral vinculat a l’energia al voltant de 15 anys, concretament a la distribució de gas, i al món de la instal•lació pel seu ús. En un inici les meves competències van ser tècniques i comercials, i després com a Cap d’obra, van ser de gestió econòmica de recursos materials i humans….fins que va esclatar la bombolla del “totxo”. A l’atur vaig decidir fer un canvi de trajectòria i el curs passat vaig fer un màster per poder exercir com a professora de secundària a l’especialitat de tecnologia.

  Tot i que va suposar un esforç i treball, puc constatar satisfactòriament que he adquirit una visió acurada de com funciona l’organització d’un centre i quines són les responsabilitats i limitacions dels principals òrgans que formen la comunitat educativa, així com he obtingut les eines suficients, didàctica i metodologia, que m’ajudaran a endinsar-me a la realitat d’una aula sense dificultats rellevants en un futur, que desitjo sigui proper. Aquest enfocament he d’admetre que no el tenia tan acurat quan fa temps, durant cinc anys, vaig ser professora de reforç de les següents matèries: Matemàtiques, Física, Química i Dibuix Tècnic. amb l’objectiu de superar el procés de Selectivitat ( COU ).

  En aquest sentit i que fa gairebé 20 anys no he estudiat català, vull adquirir habilitats i competències lingüístiques i poder expressar-me amb correcció, perquè crec que un professor no tan sols transmet els coneixements propis de la seva matèria, sinó que també és un exemple pel seu alumnat.

  Ja em coneixeu una mica més!!!

  Salut i força companys i companyes!!!

  Ens veiem divendres!! Sílvia.

 5. Bon dia tothom,

  Em dic Enrique. Sóc de Lima, Perú. Ara fa 6 anys que visc a Barcelona i uns quants que faig català. Vaig obtenir el nivell C l’any 2009. Com que vaig notar uns mesos enrere que estava perdent el que havia après, em vaig decidir a inscriure’m en aquest curs. Si es pot dir en general que aprendre un idioma estranger és dificil, caldria afegir que mantenir-lo viu i no oblidar-lo ho és encara més -especialment per raons de temps. Ho dic no només per la meva experiència amb el català, sinó també perquè treballo com a professor en una acadèmia d’diomes, on ensenyo anglès i francès. La meva formació és de lletres: he estudiat al Perú i al Canadà. Com em passa amb idiomes com el francès, l’italià o l’anglès, per a mi sentir el català ben parlat és un plaer. El meu desig, com aquell de la resta, és treure’m el certificat, però per a mi és molt important també fer que el meu català guanyi en correcció i naturalitat i estigui més a prop d’aquell de un català nadiu.

  Bona setmana i fins divendres.

 6. Hola a tothom i totdone (això no el corregiràs, oi Jaume?)!

  Com que vaig fer el nivell C abans del estiu la gent que va decidir continuar ja em coneix però per la resta us explicaré una mica:

  Sóc gallec i el diumenge farà 4 anys que sóc aquí a Catalunya. De formació biòleg, treballo actualment a l’Ajuntament com a coordinador dels agents cívics a més de col·laborar amb l’oficina de serveis ambientals com a tècnic de medi ambient. També estic fent el doctorat (a poc a poc) i porto una petita associació que es diu “Africa, stop malaria”.

  No em callo cap dubte -com bé sap el Jaume- així que seré un digne rival de la Cristina, hehehe.

  Sembla que hi ha molt per aprendre en aquest curs o sigui que ànim a tots!

  • Hola, Iago,

   No… En aquest apartat no farem correccions… Tothom tranquil…

   Ja és bo recordar, però, que l’origen de “tothom” és el significat de “tots els homes”. El seu sentit, però, ha canviat i no el modifcarem pas ara per un “totapersona” 🙂

   Jaume

 7. Hola a tothom,

  Em dic Emília però tothom em diu Emi. En el seu dia vaig cursar Batxillerat al meu poble, Molins de Rei i per tant, tinc el certificat equivalent al Nivell C de català per aquesta via.
  Aquest setembre vaig estar mirant on podia cursar el nivell D i vaig dubtar entre Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Llobregat, per proximitat tots dos pobles em semblaven bé però finalment em vaig decidir pel curs en el que faria menys viatges. Així doncs em vaig decantar per Sant Feliu perquè aquí es feia en una sola tarda a la setmana i a Sant Vicenç el fan dues tardes a la setmana.
  Sóc diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra i algun dia, no se sap quan perquè en aquests moments aquesta idea ja l’ha tingut molta gent, m’agradaria aprovar una oposició i tinc entès que tenir el Nivell D de català en aquest cas, em serviria per fer punts.

  Emi

 8. Hola a tots!

  Com va el començament de la setmana?
  El meu nom es Isabel Castellote Campamà i sóc de Sant Feliu, encara que ara visc a Vallirana.

  Sóc recentment diplomada en magisteri de primaria per la universitat de Zaragoza i m’he decidit a fer aquest curs per tornar a reprendre el català escrit que fa uns anys que tinc una mica arraconat. A part també m’interessa aconseguir el títol per tenir mèrits cara oposicions.
  Sóc conscient de l’esforç que haure de fer per assolir-lo, però estic disposada a treballar el que calgui igual que tots vosaltres.

  Ens veiem divendres al vespre

  Isabel

 9. Bona tarda,

  Sóc la Pepa i amb això ja està bé.

  Aquest estiu he aprovat el nivell C, i ara he volgut contiuar amb aquesta llengua perquè m’agrada.
  Sóc de Sant Feliu de tota la vida, a més des de fa dos anys també hi treballo.

  Si em voleu reconèixer fàcilment, sóc una de les dues germanes del davant. Per cert, tampoc ens agrada parlar, he, he… Oi Jaume?

  Bé companys, ens veiem els divendres!!!

  • Que maco noies anar juntes amb la germana a clase.

   Però no val copiar-se, eh??? Que això de la familly fa molt,jejeje.

   Mònica.

 10. Bona tarda a thotom,

  Sóc l’Alícia, l’altra germana del davant. Per si hi ha més germanes a la classe.

  Com ella, també he aprovat aquest estiu el nivell C.

  Trobo molt interessant conèixer la llengua del teu país.
  I a més, per a la feina també em va molt bé.

  Aquesta idea del bloc és genial i crec que ens pot anar força bé.

  Bé, de moment això és tot . Quedem divendres?

 11. Hola!!!

  Sóc la Pepa i amb això ja està bé.

  Torno a escriure el mateix que he perdut al enviar, he he…això és la informàtica.

  El nivell C l’he aprovat aquest estiu, està acabat de fer.
  Sóc del poble de tota la vida i des de fa dos anys també hi treballo.

  Si em voleu reconèixer sóc una de les germanes del davant i tampoc ens agrada parlar, oi, Jaume?

  Bé companys ens veiem els divendres!!!

 12. Bon dia a tothom, em dic Rosa i segurament em reconeixereu perquè llueixo una panxeta prominent que veureu créixer setmana a setmana.
  Respecte a mi, vaig cursar la llicenciatura de traducció i interpretació, encara que sóc professora de francès llengua estrangera.
  Amb aquest curs de nivell D m’agradaria millorar el meu nivell ja que el C el vaig fer a batxillerat ja fa uns quants anys i també, com alguns de vosaltres, em donarà punts per a les oposicions.

  El bloc m’ha semblat molt bona idea, perquè com que les classes són només un cop a la setmana, serà més fàcil seguir el fil del curs.
  A més a més, personalment he de dir que em serà de molta utilitat de cara al març, que és quan naixerà el meu fill i m’hauré d’absentar forçosament de les classes. D’aquesta manera estaré al corrent del que es fa cada divendres i dels deures.
  Ens queda una bona feinada, però segur que en treure’m profit.
  Fins divendres!

 13. hola a tothom, soc el Jordi.
  La classe de divendres va ser molt entretinguda, ja que el Jaume ens va explicar com enfocaria les classes del nivell D.
  Jo, personalment, m’haure de posar les piles si vull arribar a treurem el curs, no sé com estareu volsaltres però a mi em costarà molt treurem el curs però haure de posar tot i més de la meva part i això es el que fare
  El que més em va cridar la atenció va ser la creació d’aquest bloc, per cert molt bó, ja que considero que pot ser una altra forma d’aprendre d’una manera més amena i més divertida
  Una opinio personal es que crec que seria convenient que ens donessim els mails de tots o telefons per qui no tingui mail per qui un dia falti a classe un dels altres li posi al corrent de que es el que s’ha de fer pel dia següent.
  Be doncs, ja no sé que més escriure així que fins divendres.
  adeu a tots

 14. Bona tarda a tothom!

  Em dic Sandra, vaig néixer a Barcelona i sóc Sant feliuenca de tota la vida.
  Amb els estudis que vaig cursar, vaig obtenir el certificat d’equivalència nivell C de Català. Però ara fa uns vuit anys, em vaig adonar que una cosa era tenir el títol i una altra, de ben diferent, els coneixements, amb la qual em vaig animar i em vaig treure el nivell C. Des de les hores, la veritat, no he escrit gaire en català i quan ho haig de fer, em costa moltíssim, a part del munt d’errades que faig.
  Tinc una nena de deu mesos, que li agrada agafar els meus llibres i els bolígrafs. M’agradaria ensenyar-li el català, que l’escrigués i el parlés correctament i no tingués les dificultats que tinc jo.
  A la feina no m’exigeixen el nivell superior però, per tindre’l, em donent algun puntet, encara que no és el que més m’amoïna. Per tant, aquests són els motius pels que vull fer aquest curs.
  Bé companys, després d’aquesta petita presentació, os vull dir: Apa! ànim a tots, que aquest curs costarà molt, però segurament serà enriquidor.

  Fins divendres!!.

  • Sandra,

   Sóc la Mònica, Segur que ens en sortim!!!!

   Ânims!!!!

   Mònica.

   • Hola Mònica, segur!, segur!………..però l’esperança és l’ últim que es perd, i hem de veure la part positiva, estem aprenent.
    Ànims!! Fins divendres.

 15. Hola a tothom!

  Sóc la Marta Vitora Tutusaus. Tothom em diu pel nom i prou i així és com m’agrada, ja que els meus cognoms són una mica enrebessats i sovint la gent s’equivoca quals els pronuncia i més quan els ha d’escriure.
  Visc a Molins de Rei i sóc Diplomada en Magisteri d’Educació Infantil per la Universitat de Barcelona. Treballo a una escola bressol municipal de sant Joan Despí. Ara, però, estic gaudint d’una baixa per maternitat. Sóc mare de dos nens, el Martí que aviat farà els tres anys, i el petit de la casa que ja té quatre mesos ( com passa el temps de ràpid ).
  I pel que fa al curs de català, estic molt engrescada però sé que hauré de treballar de valent si vull aprovar el Nivell D. Si ho aconsegueixo, a part de la satisfacció personal per ampliar els coneixements sobre la llengua, tindré més mèrits a l’hora de presentar-me a oposicions ( Si és que, finalment, tinc algun any temps per fer-ho ). Ara ja em coneixeu una mica més.

  Fins divendres a tots.

 16. Hola a tothom!!!

  Em dic Mercedes però tothom em diu Cheles. Sóc andalusa i al gener farà 5 anys que sóc a Catalunya.
  Visc a Molins amb el meu marit i el meu fill de 3 anys.
  Vaig començar a estudiar català fa 2 anys, aquest és el tercer.
  Em costarà molt, però tinc l’esperança que amb l’esforç i la dedicació ho aconseguiré.
  Em quedem 8 assignatures per acabar filologia francesa. La vaig deixar, la carrera, fa temps i no sé quan l’acabaré.
  Ara faig substitucions en un cole de Molins…de cuinera.

  M’he espantat molt quan he llegit les presentacions perquè veig un nivell al.lucinant.

  Fins divendres!!!

  • Mercedes,

   Has fet una molt bona cursa de català durant aquests -només- 5 anys que ets a casa nostra. Déu-n’hi do!

   Jaume

   • El mèrit no és només meu, també és de la Mireia Romo, la meva profe.

  • Cheles,

   No t´espantis, tu si que tens nivell, té molt mèrit aprendre un idioma com tu has fet en aquests 5 anys.

   Mònica

 17. Hola a tothom,

  Em dic Ana Isabel però, si us plau, digueu-me només Ana.

  Sóc Llicenciada en Dret per la UB i aviat farà 23 anys que treballo a l’Administració de Justícia (i això que jo era de ciències i que als 18 anys, després de la selectivitat vaig començar a fer Física a la UB). Actualment sóc Secretària Judicial al Jutjat de Pau de Sant Vicenç dels Horts i bàsicament la meva tasca es de Registre Civil i em sento privilegiada al dir-vos que m’agrada la meva feina.

  Visc a Sant Feliu; tinc tres fills i gairebé sempre he estat estudiant : cursos, postgraus, llengües… Però, desde l’any 2001 que després d’obtenir el nivell C de català vaig fer el J (sobre llenguatge jurídic i documentació) no he tornat a estudiar català, així que tinc una mica de por i la sensació de que he oblidat els coneixements que tenia fa ja més de nou anys.

  Us diré que em fan pànic els exercicis de fonètica i no sé ni com agafar-los.

  Malgrat tot això, com que sóc bastant tossuda espero estar a l’altura (o es diu alçada??) del grup i treballant aconseguir l’objectiu final i aprovar amb tots.

  Fins demà.

  Ana

  • Ana,

   Tranquil·la amb la fonètica… No és tan complicada com sembla i, tal com us vaig comentar, és el que menys us hauria de preocupar…

   Ànims!

   Jaume

 18. Hola a tothom,

  Em dic Ana Isabel però, si us plau, digueu-me només Ana.

  Sóc Llicenciada en Dret per la UB i aviat farà vint-i-tres anys que treballo a l’Administració de Justícia… i això que quan tenia divuit anys, després de la selectivitat, vaig començar a estudiar Física a la UB.

  Em sento privilegiada per realitzar una feina que m’agrada. Actualment sóc la Secretària Judicial del Jutjat de Pau de Sant Vicenç dels Horts i m’encarrego, principalment, del Registre Civil.

  Visc a Sant Feliu de Llobregat, tinc tres fills i gairebé sempre he estat estudiant (cursos, postgraus, llengües…), però és des de l’any 2001, després d’obtenir el nivell C de català i que vaig fer el J (llenguatge jurídic i documentació), que no he tornat a estudiar català. Així que tinc una mica de por i la sensació d’haver oblidat els coneixements que tenia fa més de nou anys.

  Em fan pànic els exercicis de fonètica i no sé com agafar-los.

  Malgrat tot això, com sóc bastant tossuda espero estar a l’altura (o es diu alçada??) del grup i treballant aconseguir l’objectiu final i que aprovem. ÀNIM A TOTS!

  Fins demà.

  Ana

 19. Hi havia una vegada una noia que vivia en un país molt petit, en una caseta al peu de la muntanya d’una ciutat que arribava fins el mar.
  La Tania, així és com es diu, treballa a un Jutjat d’una ciutat d’aquest país petit.
  Era tan petit que poc podia decidir;fins i tot el cap del Jutjat poc utilitzava el català. Però la Tania, morruda i tossuda volia fer un gran pas per aprendre un cabaç.
  Així doncs, decidí estudiar d’aquí fins a la Xina Popular i poder utilitza al Jutjat el seu nivell avançat, ja que el nivell J (jurídic) que tant li va costar aprovar, poc valor li han donat.
  I vet aquí un gos i un gat i aquest conte ja s’ha acabat.
  I vet aquí un gat i un gos i aquest conte ja s’ha fos.

 20. Hola a tothom,

  Em dic Montse .

  Tinc el certificat d´equivalència del nivell C per estudis.
  Al contrari que, de moment, la majoria de vosaltres sóc de ciències així que mai, mai he fet res de fonètica. Fer resums, cartes i narracions hem costa molt, es pot dir que tinc poca imaginació per l´expressió escrita. Per aquest raó encara que estic molt engrescada per fer aquest curs hauré de treballar de valent per treure-me´l.

  Sóc infermera i durant 4 anys i fins que ha nascut el meu segon fill, raó per la qual m´han enviat a augmentar els llistats de l´atur, he treballat al CAP
  d´ aquí Sant Feliu on també visc.

  Vull treure´m el nivell D perque em dona uns puntets per la oposició que m´estic preparant d´infermeria en atenció primària, tinc l´examen al decembre així que poder fins aquell moment estic una mica dispersa…
  També em servirà per aprendre i poder ajudar a parlar al meu fill de 4 anys un català més correcte.

  Per últim dir-vos que em disculpeu si, de vegades, he de marxar de classe abans d´hora, però el meu bebé de 2 mesos normalment no aguanta tant sense menjar…

  Per aquesta mateixa raó trobo també molt interessant aquest blog, així ,encara que hagi de marxar abans, estaré al dia del que es fa a última hora.

  Ja em coneixeu una mica més, a estudiar moooolt!!!!

  Als que sou de Sant Feliu que gaudiu de les festes de la tardor

  Fins divendres.
  Montse.

 21. Bones,

  Jo em dic Carles i sóc de Sant Feliu.

  El meu ideal de divendres tarda no és precisament fer un curs de català, però que hi farem, tot i això, espero passar-m’ho bé i apendre molt.
  Sóc economista i treballo al departament d’Economia de la Generalitat. El nivell D m’anirà bé per tenir més punts. Digueu-me interessat.
  Del català m’agrada la dialectologia, em fixo com parla la gent i endevinar de quina part del país són. Tots tenim freakades.
  A part d’això sóc bastant normal m’agraden les pizzes, les excurcions, viatjar, seguir l’actualitat política, l’APM …. i, ara, però, hauré de buscar temps per fer els exercicis de català.

  Bona setmana i fins divendres!

 22. Hola gent de divendres,

  Em dic Àngels, sóc de Sant Feliu, on vaig néixer, visc, treballo….
  Estic força animada amb el curs, i us he de dir que el fet que es faci en divendres, en aquest horari i al costat de casa, és precisament el que m’ha fet decidir-me a venir a les classes. El que realment vull és aprendre i guanyar seguretat.
  Treballo a l’administració local i sóc estudiant de psicologia a la UOC, tot i que ara he fet un parèntesi per qüestions familiars.
  Vaig fer el nivell C, farà uns 6 ó 7 anys amb el Jaume, encara que em penso que ell no se’n recorda de mi!.
  Sóc de lletres, i no recordo res de la fonètica, que d’altra banda, us confesso que, com a la majoria, és el que menys m’agrada i més em costa.
  En conjunt però, trobo que amb tot plegat se’m fan molt agradables aquestes hores de divendres.

  • Àngels,

   Sí que et recordava… però no t’ubicava. Sovint em passa. En 7 anys dec haver conegut prop de 1.000 alumnes. Veig cares conegudes, però de vegades no les situo al lloc que pertoca.

   Fins divendres,

   Jaume

 23. Hola a tots,

  Em dic Dolors i visc a St Feliu.
  Encara que no em presenti amb foto, tots em reconeixereu de seguida, ja que tot i ser petita d’alçada, sóc la “més gran” del grup. Laboralment m’he jubilat aquest estiu, però mentalment penso mantenir el cervell enfeinat, perquè feina és el que em portarà aquest curs per dur-lo mínimament bé!. Bromes apart, sempre he tingut interès i il·lusió per conèixer bé la nostra llengua i cultura, i aquesta és la raó, motivació, d’haver-me apuntat al curs.

  Gràcies pe compartir les vostres experiències, peculiaritats i pors…

  Fins demà.

  Dolors

 24. Hola a tothom,

  Em dic Nadka i visc a Sant Feliu des de fa 9 anys. Sempre deixava el català per a ‘després’ i mai arribava aquest moment, però ara que la meva filla té 4 anys i som feliuencs tots en la família és l’hora de posar-me les piles. Estic conscient de que no podré obtenir el títol però estic segura que aniré aprenent més i ¿qui sap?- potser algun dia, fins i tot, perdo el por i començo a parlar en català. L’any passat vaig obtenir el nivell C ja que en juny tot era més clar i tenia la sensació que havia avançat bastant,però 3 mesos més tard ja no me’n recordo de res.

  Sóc professora d’anglès i la fonètica no em sembla tan complicada com és el cas amb alguns companys, però també hi ha coses noves per a mi i he d’estudiar-les. Això, d’estudiar que ja algú ha comentat, em costa bastant posar-ho en pràctica, perquè la teoria la sé i la ‘predico’ cada dia a classe, als meus alumnes.

  Bon cap de setmana!

  Nadka

 25. Bona tarda,
  em dic M.José i fa 4 anys que visc a Sant Feliu. Vaig néixer a Alemania i amb 10 anys vaig venir a viure a Jaén.
  Vaig aprovar el nivell C també a l´estiu.De curs,n´he fet tots.
  A la meva feina no necesito cap català.
  Estic estudiant català sobre tot per tenir les mateixes oportunitats que els catalans i com què vaig estudiar magisteri, qui sap?
  M.José

 26. Hola sóc la Carme,

  Sóc guia turística oficial de Catalunya, però basicament treballo a Barcelona. La major part de turistes venen amb poc temps per això el 99% de visites les faig a la “city”i, sobretot en els darrers anys treballo, de forma regular, a la Sagrada Família.
  Cònec gent d’arreu del món. Parlo idiomes i per a mi el català és la llengua més important de totes les que he après
  A la feina no el necessito, bé, l’utilitzo sovint però només a nivell oral. És un deute pendent que tenia des de fa anys, aprendre bé el català! A més a més tinc dues filles, a les quals he trasmès sempre l’amor per la nostra llengua, l’importància de parlar-la i escriura-la bé.

  L’any passat em vaig quedar amb les ganes de fer aquest nivell D. Fa dos anys vaig fer el C, en aquest mateix centre; però sabeu què…, ara me’n alegro perquè enguany puc treballar amb aquesta eina tan útil, moderna i divertida que és l’ordinador, amb aquest bloc que dóna tant de sí, on tots podem participar, en qualsevol moment, en funció del nostre temps. Felicitats, Jaume.

  En el meu temps lliure, que no en tinc gaire, les meves aficions són la natació, la lectura i la música.
  Si fa uns anys m’atreia més el pop anglès i alemany, darrerament escolto molt més el que pels “guiris” és “The Catalan Music”. En tenim un munt de grups súper bons, els heu escoltat? Feu-ho, feu-ho i jà em direu…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: